Всеукраїнська
військово-патріотична гра
"Сокіл-Джура" 

Навігація розділом:

Документи

Укази Президента

Постанови, розпорядження Кабінету Міністрів України

Накази, листи Міністерства освіти і науки України

Нормативні акти інших Міністерств та відомств 

Паспорти роїв

Бахмутські стрільці_1.docx

Паспорт рою 1

Нескорені_1.docx

Паспорт рою 2

Соколята_1.docx

Паспорт рою 3

Фотоальбом

Відеонарис

Книга звитяг

Джура НВК 11.pptx
Джура звіт 2021.docx

Година пам'яті  Дмитра Чернявського

Джури роїв «Нескорені», «Бахмутські стрільці» та лідери учнівського самоврядування Бахмутського НВК №11 разом із педагогом-організатором Марією Кузьміновою провели годину пам'яті  Дмитра Чернявського. Під час заходу був розглянутий життєвий шлях Дмитра- як жив та за що боровся Герой України, а також обговорено обставини його загибелі. Хвилиною мовчання було вшановано пам'ять Дмитра та всіх захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

13.03.2024

Вітаємо учнів Бахмутського НВК №11 з перемогою!

Джури роїв "Бахмутські стрільці" під керівництвом Варкінтін Ірини та "Нескорені" під керівництвом Марії Кузьмінової здобули I місця в міському етапі військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура") в конкурсі на знання правил надання першої домедичної допомоги та елементів рятувальних робіт "Рятівник".

Вітаємо середній та старший рої з перемогою! Вітаємо молодший рій з чудовим результатом!

27.02.2024

"ЛЮТИЙ довжиною в два роки"

Джури роїв «Нескорені», «Бахмутські стрільці» та лідери учнівського самоврядування Бахмутського НВК №11 разом із педагогом-організатором Марією Кузьміновою провели годину спілкування "ЛЮТИЙ довжиною в два роки" присвячену Другій річниці повномасштабного російського вторгнення в Україну. 

Під час заходу учні пригадали основні історичні події, які передували повномасштабному вторгненню росії в Україну. Хвилиною мовчання було вшановано  - воїнів, які віддали своє життя заради нашого майбутнього,  і всіх мирних людей, які безневинно загинули. Під час обговорення питання "Яким я бачу майбутнє України ?" школярі дійшли висновку, що єдність і здатність до згуртованості всього українського суспільства допоможе нам не відступити, не впасти духом, перемогти та збудувати найкращу країну у світі.

23.02.2024

Вітаємо учнів Бахмутського НВК №11 з перемогою!

Джури роїв "Бахмутські стрільці" під керівництвом Володимира Харченка та "Нескорені" під керівництвом Марії Кузьмінової здобули I місця в міському етапі військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура") в інтелектуальному конкурсі "Відун". Під час проходження тестування учні продемонстрували високі знання з історії України та кмітливість.

Вітаємо середній та старший рої з перемогою! Вітаємо молодший рій з чудовим результатом!

29.01.2024

Вітаємо учнів Бахмутського НВК №11 з вражаючим виступом та перемогою ! 🥇🏆

Джури роїв "Бахмутські стрільці" під керівництвом Володимира Харченка та "Нескорені" під керівництвом Марії Кузьмінової здобули I місця в міському етапі військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура") конкурсі "Ватра" "У колі друзів" (мистецька композиція).

Учні підготували відеоролики, в яких розповіли про свої досягнення, поділились біографічною довідкою про покровителя (патрона) куріню НВК імені Володимира Сікевича та розповіли цікаву історичну інформацію про фортеці України.

Ці відео вразили не лише цікавою інформацією, але й творчими здібностями учасників. Декламація віршів різними мовами, гра на барабанах і фортепіано не залишили байдужими членів журі конкурсу та допомогли набрати найвищі бали!

29.01.2024

Підведені підсумки І (територіальної громади) етапу обласного конкурсу патріотичного календаря «Знай історію, плекай майбутнє» в 2023/2024 навчальному році

Підведені підсумки І (територіальної громади) етапу обласного конкурсу патріотичного календаря «Знай історію, плекай майбутнє» в 2023/2024 навчальному році.

ВІТАЄМО креативну, патріотичну команду педагогів та учнів Бахмутського НВК № 11 з перемогою! До творчої команди долучилися члени середнього рою "Нескорені" куреня імені В.Сікевича, які розповіли на сторінках календаря про фортеці нашої країни і не забули про головну - фортецю Бахмут!

День Збройних Сил України!

Джури роїв «Нескорені», «Бахмутські стрільці» та лідери учнівського самоврядування Бахмутського НВК №11 разом із педагогом-організатором Марією Кузьміновою провели годину спілкування присвячену святковій події - День Збройних Сил України!

Під час заходу учні розглянули історичну довідку створення цього свята, пограли в інтерактивну вікторину до Дня Збройних сил України «Слава Україні! Слава ЗСУ!». Під час спільної роботи на дошці JamBoard висловили слова подяки та побажання незламним воїнам. Завершився захід вшануванням пам'яті воїнів, які віддали життя за нашу свободу і незалежність.

Найщиріші вітання з Днем Збройних сил України! Ви — одні з найкращих і найсильніших представників нашої нації. Нехай Янголи-охоронці завжди будуть з вами поруч.

06.12.2023

Участь у Всеукраїнській акції "16 днів проти насильства"

Джури роїв «Нескорені», «Бахмутські стрільці» та лідери учнівського самоврядування Бахмутського НВК №11 разом із  педагогом-організатором Марією Кузьміновою  доєднались до Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства" та провели дискусійну годину спілкування "НІ насильству". 

Під час бесіди учні поглибили знання з теми "Що таке насильство?", розглянули його види та причини прояву. Ознайомились з методами боротьби. Учні переглянули відео, в якому було показано наслідки байдужості людей до прояву домашнього насильства. Школярі засудили таку поведінку і висловили власну думку:  не можна залишатись осторонь до прояву будь-якого насильства, треба завжди проявляти людяність та допомагати іншим.

29.11.2023

Інформаційні хвилини спілкування для учнів 8-х класів «Куріння чи здоров’я – вибирайте самі»

Лідери учнівського самоврядування, джури рою «Нескорені» Бахмутського НВК№11 та педагог-організатор Марія Кузьмінова провели інформаційні хвилини спілкування для учнів 8-х класів «Куріння чи здоров’я – вибирайте самі».

Учні підготували цікаву презентацію та розповіли про згубний вплив тютюну на організм людини, разом з восьмикласниками визначили, чому підлітки починають курити, які фактори підштовхують їх до цього. Під час бесіди особливу увагу було зосереджено на проблемі використання вейпів та електронних сигарет серед підлітків. Учні визначили, що як і звичайні сигарети, електронні також провокують залежність і дуже небезпечні для здоров'я.

Пам'ятайте, що тютюн - це отрута, яка огидна всьому живому і шкідлива для нього!

29.11.2023

Посвята в козачата учнів 4-Б класу Бахмутського НВК № 11

Наш народ має довгу і славну історію. У цій історії є героїчні сторінки, які були виписані сміливими запорожцями, що відстоювали свободу нашого українського народу. 8 листопада козацька родина Бахмутського НВК №11 провела онлайн посвяту учнів 4-Б класу в козачата.

Дорослі та діти з великим захопленням готувались до цієї події, і тому захід пройшов в урочистій атмосфері. У ході посвяти звучав наш могутній Гімн, співали веселі українські пісні та читали вірші про величні досягнення козацтва та нашої рідної України. Особливо хвилюючим був момент, коли учні четвертого класу урочисто вимовили клятву, обіцяючи бути вірними Україні та своїй школі. По закінченню посвяти діти отримали від Джур посвідчення «Козачата» і "Берегині", які свідчать про їхню готовність приєднатися до великої козацької спільноти Бахмутського НВК №11.

Служіння народу – найвища честь, покликання, обов’язок!

У воїнів Національної гвардії України є святі слова, які переконливо визначають роль і призначення національного війська – служити українському народові. У відповідальний час народ завжди з особливою увагою дивиться на своїх захисників, для яких служіння народу – найвища честь, покликання, обов’язок. 

Напередодні Дня Національної гвардії України для старшокласників Бахмутського НВК № 11 класними керівниками разом із джурами середнього рою «Нескорені» та старшого рою «Бахмутські стрільці» було організовано та проведено години спілкування «Нескорені». Під час спілкування учні зазначили, що головне завдання Нацгвардії України - гарантувати громадську безпеку та охорону порядку, захищати права, життя, законні інтереси та свободи українців, держави та суспільства. Педагоги, використовуючи матеріали презентації, розповіли, що члени Національної гвардії брали участь у антитерористичній операції та допомагають ЗСУ впоратися з вторгненням Росії до України. Як самостійна силова структура Національна гвардія України існувала від 1991 до 2000 року. Потім вона була розформована та знову відроджена 2014 року після незаконної окупації Криму та загостренням ситуації на сході України. Із 2015 року Нацгвардія України отримала своє національне свято, яке було призначено Указом Президента України на 26 березня. Учасники виховних заходів впевнені, що сила та міць української держави – у єдності армії та народу.

Квітень 2023

Вистояли – переможемо!

Джури роїв «Нескорені», «Бахмутські стрільці» та лідери учнівського самоврядування шкільного Парламенту Бахмутського НВК №11 разом із  педагогом-організатором Марією Кузьміновою провели годину спілкування «Вистояли – переможемо!», присвячену річниці повномасштабного російського вторгнення в Україну Під час спілкування учні розгялнули основні напрямки політики агресивного путінського режиму, осудили злочини та звірства, створені російськими військовими, які шокували весь світ. 

Під час заходу педагогом було наголошено на тому, що повномасштабний напад пришвидшив консолідацію української нації. Національна єдність стала основою успішного спротиву. Учні подякували всім українцям та добровольцям з інших країн, які стали на захист держави в лавах Збройних сил України, Національної гвардії України, волонтерам та союзникам України, світовим лідерам за потужну військову, політичну, економічну, фінансову та гуманітарну підтримку. Адже саме завдяки спільним зусиллям наступ військ рф вдалося зупинити.  

Хвилиною мовчання було вшановано всіх загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації.

Українці, наше суспільство має й надалі залишатися консолідованим для перемоги над агресором і розбудови демократичної правової держави в сім’ї європейських народів. Україна переможе ворога й відновить територіальну цілісність. Все буде Україна!


Українська мрія - єдність, свобода та незалежність

0-02-05-1b941a44bc022b9ddc6ad8665a6c6cc4f9b11456f66a1ad193b9a204eb869d1f_551b8e69f1ae2b29.mp4

Серед знаменних дат календаря 22 січня – дата, яка здійснила віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України. Вона стала датою проголошення Акту Злуки УНР та ЗУНР, а з грудня 2011 року святкується як День Соборності та Свободи України. 

 До Дня Соборності України в Бахмутському НВК №11  було проведено низку заходів: для учнів 1-4 класів класні керівники провели онлайн бесіди «Україна – земля моя та моїх предків», які сприяли розвитку почуття любові до рідної Батьківщини. Класні керівники 5- 8 класів організували дистанційні виховні години «Україна – Соборна і єдина, і нам її історію творить!». Для учнів 9-11  класів були проведені інформаційні онлайн години спілкування  "Захід, схід – одна країна! Це – соборна Україна”, «Україна майбутнього». 

На багатьох заходах були присутні джури роїв «Соколята, «Нескорені» та «Бахмутські стрільці». Їхні розповіді та виступи посилили віру учнів в те, що територіальна цілісність нашої Батьківщини, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Учасники заходів ще більше упевнилися, що Україна – єдина країна. Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків!

Квітень 2023 

Участь в акції «Яким я бачу майбутнє України після перемоги»

Учні Бахмутського НВК № 11, джури рою «Соколята» (керівник Олександра Гебель)  стали активними учасниками акції «Яким я бачу майбутнє України після перемоги», започаткованої Державною службою якості освіти України. Головна мета акції - подяка захисникам України та підтримка їх морально-психологічного стану в місцях проведення активних бойових дій.

 Усі дитячі малюнки  буде передано організаторами акції підрозділам Збройних сил України, що    виконують бойові завдання на сході та півдні держави, захищають її суверенітет і територіальну цілісність.


У Бахмутському НВК № 11 відзначили День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Щороку 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Пам'ятна дата встановлена Указом Президента нашої держави в 2004 році і приурочена до завершення виведення військ колишнього СРСР з території Афганістану 15 лютого 1989 року. 

Лідери учнівського самоврядування Бахмутського НВК № 11 разом із членами роїв «Нескорені», «Бахмутські стрільці» та педагогом-організатором Марією Кузьміновою провели онлайн годину спілкування «Ціна чужої війни» та  віддали  данину мужності, самовідданості, вірності військовому обов’язку воїнів-інтернаціоналістів, які  боронили мир та спокій у «гарячих точках» світу. Учні вшанували хвилиною мовчання пам'ять воїнів-афганців та українців, які захищають нашу країну зараз. 

Ми пам’ятаємо і завжди пам’ятатимемо про кожного з них. Схиляємо голови на знак шани та глибокої вдячності за їхній подвиг, мужність та витримку!

Лютий 2023

Ангели, які тримають небо. Героям Небесної Сотні присвячується…

Із метою вшанування пам’яті героїв Небесної сотні, прищеплювати любов до Батьківщини; розвивати бажання стати гідними громадянами України в Бахмутському НВК № 11 проведено онлайн години спілкування, присвячені героям «Небесної сотні».

Під час виховних заходів «Герої не вмирають!», «Ангели, які тримають небо», «Герої не вмирають, доки пам’ять про них жива!» перед старшокласниками виступили джури роїв «Нескорені» та «Бахмутські стрільці», учні згадали українців, які загинули у Києві на Майдані. Їх назвали Небесною Сотнею. 

Кожна сторінка презентації, кожна нова сповідь про Героїв закарбувалася в пам’яті старшокласників, до них прийшло розуміння, що героїчні подвиги цих звичайних людей не можуть бути забутими. 

Пам’яті всіх загиблих героїв Небесної Сотні,  пам’яті всіх бійців, хто віддав своє життя за незалежність України, пам’яті усіх співвітчизників, які душу й тіло поклали в боротьбі з терористами на Сході України за наше право бути вільним народом, була оголошена хвилина мовчання.

Участь у міському етапі військово-патріотичної гри "Сокіл"("Джура") конкурс "Впоряд". 

Учні Бахмутського НВК №11, джури роїв "Нескорені" керівник Марія Кузьмінова, "Бахмутські стрільці" керівник Володимир Харченко взяли участь у міському етапі військово-патріотичної гри "Сокіл"("Джура") конкурс "Впоряд". Джури мали змогу відчути себе справжніми журі! Потрібно було переглянути відео стройового впоряду, проаналізувати його та визначити помилки, які було допущено.

Бажаємо всім учасникам гри миру та творчої наснаги, а ми сподіваємось на гарний результат та перемогу!

У Бахмутському НВК № 11 вшанували подвиг Героїв Небесної Сотні

Ніколи не зітруться у пам’яті події зими 2014 року, вони перевернули свідомість багатьох людей, показали, що українці – нація, гідна кращого майбутнього. Із метою вшанування патріотизму та мужності громадян, які постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів України та її Європейського вибору, прищеплення любові до Батьківщини, збереження та донесення до учнів об’єктивної інформації про доленосні події України початку ХХІ століття у Бахмутському НВК №11 були проведені відповідні заходи, приурочені вшануванню пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Для учнів 1-4 класів класні керівники провели  виховні бесіди  «Янголятка пам’яті», «У нашій пам’яті вони назавжди залишились». 

У 5-6 класах  пройшли  онлайн години спілкування  «Хай палають свічки пам’яті загиблих Героїв Небесної Сотні», «У їхніх серцях жила     Україна».

У рамках заходів було організовано проведення онлайн годин історичної правди на уроках історії для 7-8 класів «Майдан – Революції Гідності народу», «Ви всі – герої нашої держави».

Учасники Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл-Джура, члени роїв «Бахмутські стрільці», «Нескорені» разом із членами обласної ГО «Молодіжна Ліга Майбутніх Поліцейських» організували онлайн перегляд документальних фільмів «MAIDAN», «Зима, що нас змінила».

Україна оплакує своїх героїв, а пролита кров зобов’язує кожного усвідомити відповідальність за долю країни, за її майбутнє. Пам’ять зобов’язує нас не забувати подвиг Героїв Небесної сотні. Імена всіх 106 загиблих назавжди залишаться в наших серцях. Дякуємо Вам за Вашу рішучість, мужність, відвагу… Ми Вас пам’ятаємо!

18.02.2022

У будь якої  війни  холодні  очі  і  свій  рахунок, своя  безжальна  арифметика

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Афганська війна тривала майже 10 років. У ній взяли участь більш ніж 160 тисяч українських військовослужбовців, понад 3000 з яких загинули, 72 зникли безвісти, близько 4000 отримали інвалідність.   

Афганська війна залишила невиліковну рану у серцях тих, хто брав участь у бойових діях, хто втратив друзів, синів чи батьків.

У Бахмутському НВК № 11 пройшли онлайн заходи та виховні години, бесіди для старшокласників, на яких  згадували учасників бойових дій на території інших держав. 

Джури роїв «Нескорені» та «Бахмутські стрільці» разом із своїми керівниками Оленою Подопригорою, Марією Кузьміновою, Володимиром Харченко та Віктором Моськіним  провели круглий стіл «Вони захищали ідеали демократії, права і свободи людини та європейське майбутнє». Учні   вшановували  наших  славних  воїнів-захисників, висловлюючи  свою  повагу, адже війни  - найбільші  трагедії  в  історії  людства.

10.02.2022

Джури роїв «Соколята», «Нескорені» та «Бахмутські стрільці» - активні учасники змагань в рамках тижня кафедри естетико-оздоровчого циклу

У Бахмутського НВК №11 пройшов Тиждень кафедри естетично-оздоровчого циклу. Учителі фізичної культури Наталя Шовкопляс, Олександра Шакалова, Андрій Артюхін разом із учнями стали активними учасниками різноманітних спортивних заходів та змагань.

Протягом Тижня були проведені змагання з шашок, шахів, настільного тенісу. Активними учасниками всіх змагань стали джури роїв «Соколята», «Нескорені» та «Бахмутські стрільці». Усі переможці нагороджені грамотами та готуються до міських змагань.

Також команда Бахмутського НВК 11 бере участь у міських змаганнях із баскетболу серед дівчат 7-9 класів та юнаків 7-9 класів. 

У суботу учні разом із батьками відвідали льодову арену "Альтаїр" у м. Дружківка, де отримали гарний настрій та позитивні емоції. 

У неділю вчителями фізичної культури були проведені тренувальні збори з баскетболу, під час яких школярі активно відпрацьовували навички командної гри.

25.01.2022

Ми -  діти твої, Україно!

Для свідомого українця, для українця-патріота найсвятіше слово – «Україна», тому сьогодні учні шкіл вшановують дві визначні дати – проголошення незалежності України IV Універсалом Центральної Ради та проголошення Соборності України.

 У Бахмутському НВК №11 до Дня Соборності України з метою формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення  Дня Соборності України організовано та проведено ряд заходів.

Для старшокласників члени рою «Бахмутські стрільці», учасники Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл-Джура» організували літературну лекцію «Соборна Україна: від ідеї до життя». Розповіли про історичне значення Соборності України, сучасні тенденції розвитку незалежної української держави, привітали з такою знаменною датою.

Членами обласної ГО «Ліга Майбутніх Поліцейських»  та джурами  роя «Нескорені» була проведена інформаційна година для учнів 7-8 класів «Урок державності «Шлях до незалежності».

На сторінці закладу у Фейсбуці відбувся фоточелендж «Україна – це ми!».

Також джури долучилися до участі у міській історичній квест-грі до Дня Соборності України «Моя країна - Україна», організатором якого став Бахмутський міський Центр дітей та юнацтва.

Учні НВК впевнені в бажанні будувати Українську державу в рівноправній єдності всіх громадян незалежно від національності, віри і переконань, бо Свобода, Незалежність, Соборність – це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні. 

20.01.2022

Чарівний і довгоочікуваний день - день Святого Миколая

Святий Миколай – один із найшанованіших святих у православному світі. Православні люди вірують, що святий Миколай здійснює безліч чудес на допомогу людям, які моляться до нього.

Недарма ж у цей день дарують подарунки та висловлюють найсвітліші побажання. Все, що ми бажаємо близьким і коханим людям, обов'язково збудеться!

Ось і в Бахмутському НВК №11 відбулося обрядове дійство на честь Святого Миколая. Члени роїв «Нескорені» та «Бахмутські стрільці» разом із лідерами учнівського самоврядування під керівництвом заступника директора з ВР Олени Подопригори та педагога-організатора Марії Кузьмінової розіграли виставу, під час якої лунали пісні про найулюбленішого святого, найщиріші слова побажання благоденства, світлої і теплої вічності, здоров'я і щастя, любові! На святі були присутні всіма улюблені казкові герої: Баба Яга, чорт Антипко, янголята, Чарівна Фея, а також нові сучасні герої: Круела Девіл, Гаррі Поттер, Герміона.

Традиційно, діти пільгових категорій НВК отримали чудові солодкі подарунки та привітання від членів Піклувальної Ради НВК та директора НВК Олени Лавренко.

Бажаємо всім, щоб День Святого Миколая не пройшов повз будинок і наповнив його щастям, теплотою і любов'ю!

Наслідуймо добро і вчинки Миколая! Нехай це свято стане для нас святом Милосердя, святом Доброти, Прощення, Любові до ближніх.

17.12.2021

Виступ рою «Нескорені» Бахмутського НВК № 11 у конкурсі «Ватра»

14.12 у Бахмутському МЦДЮ пройшов конкурс «Ватра» - презентація роїв «Джура»- І (міського) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). 

Захід спрямований на патріотичне виховання, якому у освітніх закладах повсякчас приділяється належна увага. Учні 8-х класів Бахмутського НВК №11, джури рою «Нескорені» (ройовий Ілля Аксьонов, керівник Віктор Моськін) взяли участь в конкурсі «Ватра» та гідно представили свій рій. Джури вправно розкривали свої творчі здібності, показали елементи бойового мистецтва.

Шкільні козацькі рої міста Бахмут у затишному, дружньому колі однодумців біля уявного багаття (саме таке значення має слово «ватра») на сцені представляли свої 5-ти хвилинні конкурсні творчі  міні-композиціі на тему «Національне відродження України». Кожна команда ретельно підготувалась і виклалась на всі 100!

Атмосфера взаємоповаги, позитивний настрій, згуртованість команд допомогли всім учасникам «Ватри» гідно представити свої рої.

14.12.2021

Участь роїв Бахмутського НВК №11 в  конкурсі «Рятівник» міського етапу військово-патріотичної гри "Сокіл-Джура"

Рій "Бахмутські стрільці" (керівник В.В. Харченко) посів перше місце в конкурсі «Рятівник» міського етапу військово-патріотичної гри "Сокіл-Джура".

Рій "Нескорені" (керівник В. П. Моськін) гідно представив свої знання та практичні навички в  конкурсі «Рятівник» міського етапу військово-патріотичної гри "Сокіл-Джура".

23.11.2021

Корисна праця джур

Чи є в будь-якій школі м. Бахмут  алеї  сакур? У Бахмутському НВК №11 їх дві! 

Члени патріотичної гри «Сокіл-Джура», джури роїв «Нескорені», «Бахмутські стрільці» готували деревця до зимування, тепер наші сакури у білому чудовому вбранні! 

Отже весною  не тільки школярі та працівники закладу освіти  зможуть побачити прекрасне цвітіння, а  і всі мешканці міста Бахмут!

День української писемності та мови

І возвеличимо на диво

І розум наш, і наш язик...

Т.Г. Шевченко

День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначають в Україні. 

Заснування Дня української мови – це лише проголошення благородної мети, а справжня настанова нам, українцям, шанувати рідне слово, любити рідну мову і вивчати її  протягом усього життя! Учні 3-Б класу склали віночок прикметників "Наша мова", переглянули відео "День української мови та писемності", взяли участь у вікторині "Подорож до країни фразеології"!

"Ми — маленькі козачата, славних козаків внучата".

#Соколята#Джура#Маленькікозачата# 

Все частіше ми звертаємось до наших витоків: історії нашої країни, козацької вольниці, рідної мови. Звертаємось до минулого, щоб зрозуміти сучасне. 

Для гуртківців «Ми — маленькі козачата», під час дистанційного навчання, було проведено захід "Народні символи України". На якому учні повторили, хто такі козаки, які народні символи вони знають, що вони означають. 

Наприкінці заняття провели онлайн вікторину.

Жовтень 2021

«Посвята в козачата»

#Соколята#Джура#МаленькіКозачата#

13 жовтня в 3-Б класі (керівник гуртка Олександра Гебель) відбулося свято «Посвята в козачата». Це дійсно велике свято для молодших школярів, адже тепер вони стали юними захисниками нашої країни та її майбутньою гордістю. Малеча показала свої знання про життя козаків, їх побут, традиції, правила, улюблені заняття. Найурочистіший момент заходу — слова присяги з ст учнів. Вони присягнули на вірність Україні, вступаючи до лав козацтва, перед обличчям своїх друзів, перед рідною землею та пам’яттю звитяг козаків, школярі урочисто промовляли: «Присягаюсь». Пообіцяли гарно навчатися і поважати історію та традиції українського народу, розвиватися розумово, фізично, морально, щоб відповідати новому статусу козачат.

Школярі запам’ятають цей день як особливий. Адже змогли відчути причетність до великої історії нашого народу, до потужності славного українського козацтва.

13.10.2021

Благодійна допомога безпритульним тваринам 

Учні  та батьки Бахмутського НВК № 11 разом із педагогами у рамках проєкту «Біоетика» долучилися до Всеукраїнської благодійної акції «Happy Гав для Сірка».  Активними учасниками акції стали і члени роїв «Соколята», «Нескорені», «Бахмутські стрільці».

Діти назбирали для чотирилапих більше ніж  100 кг корму та крупи, ліки, іграшки, теплі речі, та передали благодійну допомогу  у розмірі 1000 грн. для стерилізації та вакцинації безпритульних тварин Міському товариству захисту тварин  «Лада».

09.11.2021

Інтелектуальні розваги маленьких козачат

Команда учнів 6-Б класу Бахмутського НВК №11 «Соколята» (капітан Михайло Демченко) взяла участь у міській патріотичній грі «Козацький край», присвяченій Дню захисників та захисниць України.

На початку заходу були представлені  команди  всіх закладів загальної середньої освіти м.Бахмут. Під час гри школярі брали участь в інтелектуальних, творчих та спортивних змаганнях. Діти із задоволенням співали козацькі пісні, малювали справжніх козаків, відповідали на запитання історичної вікторини, змагалися на спритність, швидкість та силу.

Юні козачата поглиблювали свої знання про історію Запорізької Січі та  козацтва,  висловлювали повагу до національних традицій запорізьких козаків.

Результати гри будуть викладені на сайті Управління освіти Бахмутської міської ради. Бажаємо всім учасникам гри чесної перемоги та наснаги.

11.10.2021

Зі святом сміливості, мужності та героїзму!

Як відомо, свято Захисників і Захисниць України відзначається в  день великого православного свята – Покрови Пресвятої Богородиці. Саме Свята Покрова здавна була захисницею українського козацтва, а тепер і Українського війська. Колектив учнів та педагогів Бахмутського НВК № 11 приєднується  до святкування Дня Захисників та Захисниць України з духом перемоги, завзятості та патріотизму.

Впродовж  тижня у НВК № 11 були проведені виховні години,  години спілкування з військовими, під час яких згадали героїв – чоловіків та жінок, що зі зброєю в руках захищають  східний кордон України, лікарів, які в мирний час повертають поранених в ООС з того світу, волонтерів, на плечах яких, тримається наша армія.

12 жовтня команда учнів 6-Б класу «Соколята»  брала участь у міській патріотичній грі «Козацький край». Хлопці з завзяттям та відвагою представляли свою школу.

Члени «Ліги Майбутніх Поліцейських» та джури роїв «Бахмутські стрільці», «Нескорені» привітали співробітників поліції листівками, газетами, які виготовляли протягом святкового тижня учні старших класів, а також подарували чудові листівки  та поробки від учнів 2-7 класів.

Рої «Нескорені»,  «Бахмутські стрільці» під керівництвом викладача курсу «Захист України», полковника у відставці Володимиира Харченка взяли участь у відкритті міського етапу Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл-Джура».

Під час заходів мали місце українські патріотичні пісні, слова глибокої поваги і вдячності за виконаний обов’язок, за збережене для нас мирне життя.

Шановні наші захисники та захисниці! Ми вітаємо Вас з таким прекрасним днем! Бажаємо сил, терпіння та чистого неба над головою. Дякуємо Вам за те, що ви нас оберігаєте!

Джури роїв «Бахмутські стрільці», «Нескорені» та «Соколята» беруть участь у проведенні Олімпійського тижня у Бахмутському НВК № 11

З  13 по 17 вересня у Бахмутському НВК № 11 було проведено Олімпійський тиждень, присвячений Дню фізичної культури та спорту і відкриттю шкільної спартакіади.

Із цієї нагоди вчителями фізичної культури Наталею Шовкопляс, Олександрою Шакаловою та Андрієм Артюхіним були проведені загальношкільні турніри з шахів, волейболу, футболу  та тенісу. Учні впродовж тижня змагалися у спритності та витривалості, отримали можливість більше дізнатися про історію Олімпійського руху, представили свої малюнки  на виставці «Світ очима дітей».Активними помічниками протягом Тижня були джури роїв «Бахмутські стрільці», «Нескорені» та «Соколята».

На Олімпійських уроках, які провели класні керівники разом із членами гуртка «Джура», хлопці та  дівчата НВК мали можливість познайомитися з історію участі спортсменів України в Олімпійських іграх починаючи з 1994 року – від Олімпійських ігор в Ліллехаммері до сьогодення. На ці зустрічі були запрошені тренери з різних видів спорту. Упродовж яскравих та насичених уроків діти продемонстрували знання в інтерактивній олімпійській вікторині, склали олімпійський іспит та взяли участь в олімпійському квесті. Учасники тижня  взяли активну участь не тільки у різноманітних конкурсах та вікторинах, а й долучилися до олімпійської руханки, гри «Що? Де? Коли?» (присвяченої параолімпійським іграм 2020).

Учні отримали масу  емоцій, позитивних вражень, заряд бадьорості  від таких нестандартних Олімпійських уроків. Завдяки таким «урокам» діти не лише активно провели час, а й познайомилися з різними видами спорту та фізичної активності, поспілкувалися з тренерами та спортсменами.

Тож бажаємо всім спортсменам тільки перемог – як на спортивних майданчиках, так і за їхніми межами. 

День миру у Бахмутському НВК №11

Найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть спокійно, земля не здригається від страшних вибухів. Щороку 21 вересня люди у різних куточках планети відзначають Міжнародний день миру, свято, покликане змусити всіх не тільки задуматись, про мир, але й зробити що-небудь заради спокою на Землі.

До відзначення цього свята щороку долучається і джури роїв «Нескорені» та «Бахмутські стрільці» (керівники Моськін В.П., Харченко В.В.). Небайдужими до цього свята лишилися учні, які презентували газети «Діти миру – за мир!», були проведені бесіди та виховні години  «Мир на планеті – щастя всім дітям». Разом з учителями НВК, амбасадорами миру, Альоною Жуковою-Якубчак та Ангеліною Алексєєнко напередодні свята джури прикрасили Дерево миру поробками, зробленими молодшими школярами.

Бажаємо усім мирного неба, оскільки воно відкриває перед людством перспективи, не зводячи їх до боротьби за виживання! 

21.09.2021

Пам'ять священна

З нагоди відзначення Дня визволення міста Бахмут від фашистських загарбників учні 9-х класів Бахмутського НВК № 11 та джури роїв «Нескорені» та «Бахмутські стрільці» разом із директором Лавренко Оленою Олександрівною, заступником директора, депутаткою Бахмутської районної ради Подопригорою Оленою Олександрівною, педагогами взяли участь у міському урочистому заході біля Братської могили партизан громадянської війни 1919 р. та радянських воїнів, які звільняли м. Бахмут у 1943 році.

Олена Подопригора нагадала присутнім про ту ціну, яку заплатив український народ у період найстрашнішої за всю світову історію війни 1939-1945 рр., про великий подвиг, про перемогу над фашистами.

Учні та педагоги вшанували пам’ять полеглих співвітчизників хвилиною мовчання, а також віддали данину пошани тим, хто загинув на сході країни під час проведення АТО та ООС. Наприкінці заходу присутні поклали букети квітів на братерську могилу.

Скільки б не прошло років і десятиріч, ми завжди будемо звертатися до тих історичних подій та дякувати тим, кому ми завдячуємо життям та мирним небом.

Щастя нашій милій Україні, миру нашій землі!

03.09.2021

Безпечний шлях до школи

Щороку в Бахмутському НВК №11 проводиться Місячник «Увага! Діти на дорозі!». У рамках цього Місячника в закладі пройшли профілактичні заходи з безпеки дорожнього руху.

Дотримання правил дорожнього руху - один з головних компонентів збереження життя і здоров'я дітей. У рамках місячника «Увага! Діти на дорозі!»  було організовано і проведено ряд заходів, спрямованих на вивчення правил, дотримання безпеки життєдіяльності під час дороги з дому до школи і навпаки. До проведення заходів щодо попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму залучилися  педагоги, учні, батьки  – всі ті, кому небайдуже збереження дитячого життя на дорозі.

Особлива увага була звернена на спілкування з дітьми молодших класів, оскільки саме у цьому віці у дітей формуються не лише основи безпечної поведінки на дорозі і вулицях, а й правосвідомості загалом. А розпочався Місячник єдиним уроком по класам «Правила дорожнього руху», під час якого класні керівники пригадали з учнями правила дорожнього руху для пішоходів, велосипедистів та водіїв. Активнимиучасниками заходів стали джури роїв «Нескорені» та «Бахмутські стрільці» (керівники Моськін В.П., Харченко В.В.). Протягом місяця по класам пройшли виховні години  «Діти на дорозі», «Правила дорожнього руху – твоя безпека». Крім того учні 5-7 класів взяли  участь у вікторині«Ми – зразкові пішоходи»,, організованій ройовим Медведєвим Тимофієм та джурою Ушаковою Таісією.

Сподіваємось, що вжиті профілактичні заходи позитивно вплинуть на вирішення такої гострої проблеми сьогодення, як травмування дітей на автошляхах міста.

Вересень 2021 р.

Джури роїв «Нескорені» та «Бахмутські стрільці» - учасники Фестивалю поліцейської та юридичної освіти

Другий рік поспіль у будинку культури імені Євгена Мартинова м. Бахмута проходить Фестиваль поліцейської та юридичної освіти. Одразу два вищих навчальних заклади МВС презентували свою діяльність старшокласникам Бахмута. Це - Донецький юридичний інститут МВС України та Луганський державний унiверситет внутрiшнiх справ імені Е.О. Дідоренка.

Джури роїв «Нескорені» та «Бахмутські стрільці» (керівники Моськін В.П., Харченко В.В.) відвідали сучасну виставку озброєння та техніки поліції. Гуртківці познайомилися з роботою кінолога і його чотирилапою напарницею та інспекторів-криміналістів.

Проректор Донецького юридичного інституту МВС України Денис Нестеров, який є випускником вишу, розповів гостям про особливості підготовки майбутніх правоохоронців та юристів.

Поліцейські закликали молодь приєднатися до великої родини поліції Донеччини.

Для однолітків також виступили активісти громадської організації «Молодіжна ліга майбутніх поліцейських» (керівник Олена Подопригора, заступник директора з ВР), учні Бахмутського навчально-виховного комплексу №11, та подарували яскравий вокальний номер.

Урочисте відкриття  міського етапу Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура») в Бахмуті 

13 жовтня 2021 року напередодні Дня Захисників та Захисниць України, Дня Українського козацтва та свята Покрови Пресвятої Богородиці учнівська молодь Бахмутського НВК №11 (рої «Бахмутські стрільці» ройовий Тимофій Медведєв, «Нескорені» ройовий Ілля Аксьонов) взяла участь в урочистому відкритті міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») 

Військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») проводиться з метою виховання у молодого покоління українців відданості Батьківщині та українському народу, готовності обороняти рідну землю, бути фізично розвиненими та духовно багатими.

У цьогорічній грі беруть участь усі школи Бахмутського району. Згідно правил гри шкільні рої боротимуться у вправності з організації табору, численних спортивних та військових випробуваннях. 

На початку заходу кожний рій представив свою назву та промовив гасло. Загальноосвітня школа №24 продемонструвала зразкове марширування рою. 

Запрошені гості привітали  всіх присутніх та побажали учасникам зростати справжніми патріотами, сміливими, загартованими, мужніми юнаками і дівчатами. 

Завершили захід дитячі та юнацькі колективи, які подарували чудові вокально-танцювальні номери.

Бажаємо всім учасникам гри вдачі та наснаги!

13.10.2021