Харчування

У 2022-2023, 2023-2024 навчальних роках цей розділ не має актуальної інформації, оскільки заклад працює в дистанційному форматі

Знаїмо: корисний сайт для всіх учасників освітнього процесу з достовірною інформацією про збалансовану їжу й корисні звички

Переходьте за посиланням та отримаєте цікаву інформацію про сучасне харчування в закладах освіти, крорисні поради для батьків, тощо.

Щоденне меню

Організація харчування 2021-2022 н.р.

З 01 вересня 2021 року у Бахмутському НВК № 11 організовано харчування учнів відповідно до нормативно-правових документів та вимог санітарного регламенту:

З 1 вересня 2021 року  організовано безкоштовне харчування для:

У Бахмутському НВК № 11 організовано безкоштовне гаряче харчування для учнів 2-3-х класів - 100% (1-ші класи харчуються на базі ДНЗ, 4-ті класи - на базі ЗЗСО №7), дітей соціально-незахищених  категорій -16% (діти – сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з малозабезпечених сімей, діти , батьки є учасниками АТО, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів).

Адміністрація школи постійно дбає про покращення матеріально-технічних умов у шкільній їдальні, дотримання санітарно-гігієнічних норм, законодавчої бази щодо організації харчування у навчальних закладах: зроблений капітальний ремонт, оновлено технологічне обладнання, встановлені нові сучасні рукомийники, контейнери для мила, щодня знімаються проби із готової продукції, ведеться журнал бракеражу сирої продукції, ведеться контроль за дотриманням норм харчування на кожну дитину.

Реформа шкільного харчування – це один із найважливіших кроків на шляху до впровадження безпечного освітнього середовища, адже здоров’я дітей передусім залежить від якості харчування.

Щоденний раціон включає оптимальну кількість білків, жирів, вуглеводів, а також вітамінів та мінералів, необхідних для розвитку дитячого організму. До меню обов’язково входять овочі, фрукти, рибні та м’ясні страви, напої, хлібобулочні вироби, молочні продукти. Крім рисової та молочної каш в меню додали булгур і кус-кус. Поряд з традиційними позиціями в меню з’явилися нові страви: чахохбілі з курки, різотто, запечена форель, нагетси. Це зробило харчування учнів не тільки корисним, а й привабливим на вигляд.

Дитячий організм відрізняється від дорослого швидким ростом і розвитком, а це, в свою чергу, викликає необхідність особливо прискіпливо ставитись нашому закладу освіти до раціональної організації харчування підростаючого покоління.

Шановні батьки, пам`ятайте, що гаряче харчування - це один із найважливіших складників здоров`я Вашої дитини. Смачного!

Корисні посилання

Реформа харчування в дії

Розгляд питання харчування на батьківській конференції