У 2022-2023, 2023-2024, 2024-205 навчальних роках цей розділ не має актуальної інформації, оскільки заклад працює в дистанційному форматі
Переходьте за посиланням та отримаєте цікаву інформацію про сучасне харчування в закладах освіти, крорисні поради для батьків, тощо.
З 01 вересня 2021 року у Бахмутському НВК № 11 організовано харчування учнів відповідно до нормативно-правових документів та вимог санітарного регламенту:
Законів України “Про освіту”, “Про повну загальну середню освіту”, “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення”, “Про захист населення від інфекційних хвороб”, “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”, “Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів”, “Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб”, “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям”.
Наказ Бахмутського НВК № 11 від 01.09.2021 № 100-аг «Про організацію гарячого харчування у 2021-2022 навчальному році».
учнів 1-4 класів;
5-11 класів із числа учнів пільгових категорій (дітей-сиріт; дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в спеціальних та інклюзивних класах (групах); дітей з інвалідністю; дітей з числа внутрішньо переміщених осіб чи дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів; дітей учасників антитерористичної операції, осіб, яким видано посвідчення бійця-добровольця, який брав участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України, дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям).
У Бахмутському НВК № 11 організовано безкоштовне гаряче харчування для учнів 2-3-х класів - 100% (1-ші класи харчуються на базі ДНЗ, 4-ті класи - на базі ЗЗСО №7), дітей соціально-незахищених категорій -16% (діти – сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з малозабезпечених сімей, діти , батьки є учасниками АТО, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів).
Адміністрація школи постійно дбає про покращення матеріально-технічних умов у шкільній їдальні, дотримання санітарно-гігієнічних норм, законодавчої бази щодо організації харчування у навчальних закладах: зроблений капітальний ремонт, оновлено технологічне обладнання, встановлені нові сучасні рукомийники, контейнери для мила, щодня знімаються проби із готової продукції, ведеться журнал бракеражу сирої продукції, ведеться контроль за дотриманням норм харчування на кожну дитину.
Щоденний раціон включає оптимальну кількість білків, жирів, вуглеводів, а також вітамінів та мінералів, необхідних для розвитку дитячого організму. До меню обов’язково входять овочі, фрукти, рибні та м’ясні страви, напої, хлібобулочні вироби, молочні продукти. Крім рисової та молочної каш в меню додали булгур і кус-кус. Поряд з традиційними позиціями в меню з’явилися нові страви: чахохбілі з курки, різотто, запечена форель, нагетси. Це зробило харчування учнів не тільки корисним, а й привабливим на вигляд.
Дитячий організм відрізняється від дорослого швидким ростом і розвитком, а це, в свою чергу, викликає необхідність особливо прискіпливо ставитись нашому закладу освіти до раціональної організації харчування підростаючого покоління.